Tokoh ‘paling berkuasa’ bersekongkol menentang saya, dakwa Imran

LAHORE: Ketua Tehreek-e-Insaaf Pakistan Imran Khan pada hari Jumaat mempersoalkan siapa orang yang “paling berkuasa” di negara itu, mengatakan mereka mengingkari perintah mahkamah dan menggesa serangan ke atas mereka. Bersedia untuk menyiasat. Jeevan, kini pemimpin dan pekerja parti cuba menutup kematian Jal Shah.

Sambil menyifatkan pesaing politiknya Asif Zardari, Nawaz Sharif dan Shahbaz Sharif sebagai ‘penjenayah’, Khan berkata penduduk yang dikenakan tindakan membawa negara kepada kemusnahan dan menggesa orang ramai menyertai pergerakan itu untuk ‘kebebasan sebenar’. Ini adalah kuasa anti-Pakistan dan anti-rakyat.

Bersama bekas Menteri Kesihatan Dr.… Yasmin Rashid, Ali Bilal, seorang pekerja parti bekas Perdana Menteri yang lebih dikenali sebagai Zeila Shah, turut melahirkan kebimbangan dan kesedihan yang mendalam atas gangguan teruk yang mereka hadapi.

Meratapi penyeksaan dan kematian seorang “budak istimewa” oleh pemerintah sekarang, Encik Khan berkata bahawa PTI telah melawan kes terhadap Ketua Menteri sementara, Polis IG dan CCPO Lahore dengan kekuatan penuh. Ia akan diputuskan oleh rakyat Pakistan. . Hidup dalam masyarakat liar atau manusia. Encik. Khan menyatakan kekesalan.

Sedih kerana pembunuhan pekerja itu tidak disebut dalam FIR, dia menuduh kerajaan cuba menyebarkan ketakutan di Balochistan dengan membunuh pekerja.

Merujuk kepada pegawai kanan tentera yang dikenali sebagai ‘Dirty Harry’ yang mahu menyebarkan ketakutan dalam masyarakat untuk mencapai keamanan dan kemakmuran negara, ketua PTI itu berkata “penyakit mental” akan menyokong kerajaan yang memerintah. Pemerintah yang korup dalam pilihan raya akan datang…

“Pegawai yang mempunyai kepakaran menentang keganasan menyalahgunakan aktivis politik termasuk Shehbaz Gul, Azam Swati, beberapa wartawan dan aktivis media sosial muda,” keluhnya sambil menambah bahawa “orang yang sakit mental dibawa ke hadapan dan diseksa”.

Bekas perdana menteri itu berkata, jadual pilihan raya umum di Punjab telah diterbitkan mengikut perintah mahkamah dan pihaknya akan mula berkempen selepas mendapat kebenaran daripada pentadbiran awam. Bagaimanapun, beberapa jam sebelum perhimpunan bermula, pasukan polis telah dikerahkan dan semua jalan telah disekat.

“Pekerja parti, termasuk ketua pusat PTI dan bekas menteri kesihatan Dr Yasmin Rashid, telah diberhentikan di Canal Road dan cermin kenderaan serta mayat mereka dirosakkan tanpa perlu,” katanya.

Beliau berkata, polis bersenjata melepaskan tembakan meriam air dan caj lathi dan gas pemedih mata ke arah pekerja parti dengan resit. “Pemerintah sekarang mahu membunuh orang dan membawa saya ke Balochistan untuk menimbulkan ketakutan kepada orang ramai,” kata Khan. Dia berkata bahawa saya dan orang-orang parti saya menghadapi keganasan lebih teruk daripada undang-undang tentera.

Merujuk kepada penahanan pengerusi bersama Pal News, Shoaib Sheikh, Khan berkata, “Di satu pihak, pemimpin PML-N berkempen menggunakan wang pembayar cukai dan di pihak lain, pemimpin PTI menggunakan protokol.” ” Ditangkap bermula. dan pekerja.

Pemimpin PTI itu mempersoalkan mengapa tarikh pemilihan gabenor Khyber Pakhtunkhwa tidak diberikan melanggar perintah jelas Mahkamah Agung.

Diterbitkan pada 11 Mac 2023 pagi.

About admin

Check Also

Bulan pilihan raya tidak kelihatan di KP ketika Punjab berjalan ke hadapan

ISLAMABAD/PESHAWAR: Semasa Suruhanjaya Pilihan Raya Pakistan menjalankan pilihan raya di Punjab pada 4 April, mesyuarat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dramacoold