Sultan mahu menamatkan rentak tanpa kalah Qalandars dalam pertembungan di peringkat teratas hari ini

LAHORE: Multan Sultans akan berusaha untuk membalas dendam kekalahan mereka terhadap Lahore Qalandars dalam perlawanan Liga Super HPL Pakistan yang mendebarkan di Stadium Gaddafi pada hari Sabtu.

Qalandars kegemaran – yang mempunyai 10 mata daripada lima kemenangan dalam enam perlawanan – meneruskan perjalanan mereka menentang Shaheen Shah Afridi yang dipimpin Sultans Mohammad Rizwan, yang berada di tempat kedua dalam PSL dengan lapan mata selepas empat kemenangan daripada enam perlawanan. 8.

Juara bertahan, Gulanthers menewaskan Sultans dengan satu larian dalam perlawanan pembukaan PSL-8 di Stadium Kriket Multan pada 13 Februari.

Jika tidak kerana kekalahan dalam perlawanan terakhir mereka menentang Karachi Kings di Stadium Nasional Karachi pada 26 Februari, Sultan akan menyamai 10 mata dengan Qalandars.

Qualanders berharap untuk mengekalkan pingat emas dalam liga enam pasukan selepas memenangi tiga perlawanan terakhir mereka di tempat sendiri menentang Peshawar Zalmi, Islamabad United dan Quetta Gladiators.

Selain kekalahan 66 kali menentang Kings, Sultans telah menunjukkan prestasi yang baik dalam PSL-8 setakat ini. Rizwan, yang telah menjaringkan 358 larian pada purata 89.50 dalam liga setakat ini, telah mengagumkan pasukannya. Pemain pemukul Afrika Selatan Riley Russo (225) dan David Miller bersama penjaga gawang/pemukul. Pembuka muka Revan, Shaun Masood perlu bersinar dengan pemukul jika Sultan mahu mencabar Qalandars yang berbendera merah dalam perlawanan hari ini. Kidal itu hanya menjaringkan 137 larian (purata 22.83) dalam liga semasa.

Pemain boling pantas Sultan Ehsanullah Kalandar, yang merupakan pemain boling terpantas dalam PSL-8 dengan 14 wiket, mengalami kemalangan. Abbas Afridi, seorang lagi pemain boling pantas pasukan Sultan, mengambil 10 wiket dan Usama Mir mengambil sembilan wiket.

Pembuka agresif Fakhar Shah (239) dan Sikandar Raja, yang menjaringkan 71 daripada 34 bola menentang Gladiators dalam perlawanan terakhir, adalah pemain utama untuk Clandestine.

Walaupun Qualanders membatalkan sesi latihan mereka yang dijadualkan pada hari Jumaat, para Sultan menjadi tuan rumah di padang LCC.

Bercerita tentang permainannya, pemukul tangan kanan itu berkata dia sentiasa cuba memberikan yang terbaik setiap kali dia mendapat peluang.

Sementara itu, pemain boling pantas Sultana, Anwar Ali memberitahu media bahawa Qualanders berada dalam prestasi terbaik dan pasukannya akan mencuba yang terbaik untuk menamatkan rekod tanpa kalah mereka hari ini.

Pemain boling pantas itu berkata bahawa pasukan kita juga bermain kriket yang bagus dan bukan mudah untuk mengalahkan pasukan kita sendiri.

Dan, Disiarkan pada 4 Mac 2023

About admin

Check Also

Kecurian di rumah pemain kriket

LAHORE: Pencuri mencuri mata wang asing dan barangan berharga lain dari rumah pemain kriket Muhammad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dramacoold