Sri Lanka mengintai perlawanan akhir WTC untuk menaikkan semangat kembali ke tanah air

Christchurch: Sri Lanka akan melakukan yang terbaik untuk mara ke final Kejohanan Ujian Dunia (WTC) bagi menghiburkan penyokong tuan rumah dalam siri dua perlawanan di New Zealand, kata jurulatih Chris Silverwood.

Sri Lanka, ketiga dalam ranking WTC di belakang Australia dan India, mesti menewaskan juara bertahan Ujian Black Caps 2-0 untuk menempah tempat ke final di The Oval pada bulan Jun.

India boleh mengambil alih perkara itu daripada tangan Sri Lanka dalam Ujian keempat menentang Australia minggu depan, tetapi Silverwood berkata pasukan itu bertekad untuk mengeksploitasi sebarang kesilapan untuk meningkatkan semangat negara yang sedang bergelut itu.

Menjelang perlawanan jelajah menentang New Zealand XI di Christchurch, dia berkata apa-apa boleh berlaku kepadanya. “Negara telah melalui beberapa masa sukar sejak kebelakangan ini dan kita tahu bahawa persembahan baik daripada pasukan kriket akan meningkatkan semangat.

“Kanak-kanak tahu perkara ini dan mengambil tanggungjawab ini dengan sangat serius, jadi mereka menunggu beberapa hari untuk tersenyum apabila mereka pulang ke rumah.

“Pergi ke final WTC adalah luar biasa tetapi pada masa yang sama kami tahu kami mempunyai pasukan New Zealand yang bagus menentang kami dan kami perlu menghormatinya dan bekerja keras serta cuba memperbaikinya.” ,

Sri Lanka sedang menghadapi krisis ekonomi terburuk sejak merdeka daripada Britain pada 1948, dengan hiperinflasi, kekurangan pertukaran asing, penurunan nilai mata wang dan kemelesetan yang mendalam.

Para pelawat akan bermain dengan XI muda New Zealand di Bart Sutcliffe Oval pada hujung minggu untuk bersedia menghadapi Ujian pertama menentang New Zealand di Hockley Oval di Christchurch Khamis depan.

Silverwood berkata, dia harus bersedia sebaik mungkin untuk Ujian pertama, bangkit dan bersedia dengan baik di sini.

“Kami mahu pemain pemukul melakukan pukulan dengan baik dan menyesuaikan diri dengan keadaan dan pemain boling untuk mendapatkan kelebihan di bawah tali pinggang mereka.”

Diterbitkan pada 5 Mac 2023 pagi.

About admin

Check Also

Kecurian di rumah pemain kriket

LAHORE: Pencuri mencuri mata wang asing dan barangan berharga lain dari rumah pemain kriket Muhammad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dramacoold