Singa Asia Afridi menukul Maharaja India Gambhir dalam perlawanan Kriket Liga Legenda

Singa Asia yang diketuai Shahid Afridi memperoleh kemenangan tegas ke atas Maharaja India pimpinan Gautam Gambhir dalam perlawanan pembukaan yang mendebarkan Legends League Cricket (LLC) di Doha pada Jumaat.

Memukul terlebih dahulu, Lions menetapkan sasaran sederhana 166 larian untuk kehilangan 6 wiket dalam 20 over yang diperuntukkan. Pemain boling pantas berpengalaman Misbah-ul-Haq menjaringkan 73 larian dari 50 bola, Upal Tharanga menjaringkan 20 larian dan Afridi menjaringkan 12 larian.

Di belakangnya, bersama bekas pemain hebat seperti Mohammad Kaif, Suresh Raina dan Yusuf Pathan, kapten Maharaja itu mencatatkan 54 larian seorang, manakala Murali Vijay dan Kaif masing-masing mencatatkan 25 dan 22. . Hasilnya, pasukan itu menjaringkan 156 larian untuk kehilangan 8 wiket untuk 9 larian.

Bagi Lions, Sohail Tanveer mengambil 4 wiket terbanyak manakala Asuru Adhana, Dilshan, Bharara dan Razzaq masing-masing mengambil satu wiket. Nakhoda Afridi pergi tanpa wiket.

Stuart Binny dan Parvinder Awana masing-masing mendapat 2, Irfan Pathan dan Ashok Danda masing-masing mendapat satu wiket.

Misbah-ul-Haq, yang memainkan peranan penting dalam kekalahan pihak lawan, dipilih sebagai man of the match dengan 73 larian.

Singa Asia: Shahid Afridi (tangkap), Abdul Razzaq, Asghar Afghan, Abdul Razzaq, TM Dilshan, P Khatka, Misbah-ul-Haq, NLTC Perera, Sohail Tanveer, U Tharanga dan Ami Adhana.

Bharat Maharaja: G Gambhir (ditangkap), M Vijay, STR Bani, AB Danda, Harbhajan Singh, MK Keef, IK Pathan, YK Pathan, SK Raina, PV Tambe, RV Uthappa.

LLC mempunyai tiga pasukan – Asia Lions, Bharat Maharaj dan World Giants, menampilkan bekas juara dunia.

Perlawanan awal kejohanan ini akan diadakan dari 10 Mac hingga 20 Mac.

About admin

Check Also

Afghanistan akan menjadi tuan rumah Pakistan untuk siri T20 di Sharjah mulai 25 Mac

KABUL: Afghanistan mengumumkan pada Selasa bahawa ia akan menganjurkan tiga perlawanan Antarabangsa Twenty20 di Sharjah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dramacoold