PCB akan berpegang pada pendirian di India di ICC, mesyuarat ACC

LAHORE: Lembaga Kriket Pakistan (PCB) memutuskan bahawa India tidak akan layak ke Piala Dunia jika Pakistan tidak menghantar pasukan ke Piala Asia dalam sesi kriket antarabangsa akan datang. Majlis dan Majlis Kriket Asia.

Presiden ACC Setiausaha BCCI Jai Shah berkata bahawa delegasi BPA tiga anggota yang diketuai oleh Pengerusi Jawatankuasa Eksekutif Interim Najam Shetty akan melawat Dubai masing-masing pada 20 dan 21 Mac. Piala Asia tidak dapat diadakan kerana tidak mendapat kelulusan kerajaan India.

Mesyuarat ACC di Bahrain berakhir bulan lalu dan PCB mengulangi pendiriannya terhadap persaingan antara musuh ketat, yang menjana pendapatan besar untuk ICC dan ACC. Laporan mencadangkan bahawa ICC dan ACC mungkin memutuskan untuk mengadakan pertembungan antara India dan Pakistan di tempat berkecuali di UAE, tetapi perkara itu akan dijelaskan hanya selepas mesyuarat bulan ini.

Diterbitkan pada 8 Mac 2023 Pagi.

About admin

Check Also

Afghanistan akan menjadi tuan rumah Pakistan untuk siri T20 di Sharjah mulai 25 Mac

KABUL: Afghanistan mengumumkan pada Selasa bahawa ia akan menganjurkan tiga perlawanan Antarabangsa Twenty20 di Sharjah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dramacoold