‘Mercenary’ rep barred from Russian army HQ in Ukraine

Kiev: Ketua Yogini Preagozin yang disewa Rusia telah diharamkan memasuki ibu pejabat perintah tentera Rusia di Ukraine, yang telah memperdalam pertikaiannya dengan penubuhan keselamatan.

Kejadian itu berlaku ketika Rusia meminta bekalan peluru segera dari komandernya, yang disebut “Operasi Ketenteraan Khas” (SMO).

“Pada 5 Mac, saya menghantar surat kepada komander Kumpulan SMO mengenai keperluan mendesak untuk peluru. Keesokan harinya, kebenaran wakil saya dibatalkan di ibu pejabat dan dilarang masuk.” Beritahu Telegram melalui perkhidmatan beritanya.

Pada pertengahan tahun, operasi Rusia di Ukraine secara peribadi diketuai oleh Ketua Staf Jeneral Valerie Gerseimov.

Militia swasta Praguezen mengetuai pertempuran sengit di bandar Bagmut, Ukraine Wagner, tetapi selama berminggu -minggu, dia mengadu bahawa kepimpinan tentera memahami kerjasama mereka.

Kiev Pakmot memutuskan untuk mengukuhkan pertahanan di barisan hadapan. Shuigo melawat Maripol.

Dalam video yang dikeluarkan pada hujung minggu, dia mengulangi tuduhan pertama penolakan peluru kepada orang -orangnya.

“Jika Wagner kini menarik diri dari bakmit, seluruh bahagian depan akan jatuh,” kata Pregzen. “Perkara tidak akan baik untuk semua organisasi militan yang melindungi kepentingan Rusia.”

“Kami mengambil tindakan terhadap angkatan bersenjata Ukraine berhampiran Bakhmut,” katanya dalam satu kenyataan pada hari Isnin.

‘Behemoth Frontline’

Pada hari Isnin, Ukraine bersumpah untuk mengukuhkan pertahanannya di barisan hadapan Baghlu, selepas melaporkan bahawa ia menarik balik hadiah simbolik dari kota Kiev.

Ukraine baru -baru ini melaporkan keadaan tegang di sekitar Bagmut pada hari -hari kebelakangan ini, dan beberapa penganalisis mengatakan pasukannya telah mengalami kejutan strategik.

Tetapi Presiden Vladimir Zelannsky bertemu dengan para komandan tertinggi pada hari Isnin, dan pejabatnya berkata beliau memihak kepada “operasi pertahanan berterusan di Pakmolo dan mengukuhkan kedudukannya”. Pemerhati mengatakan kedua -dua Moscow dan Kiev cuba mengambil alih satu sama lain, tetapi tidak ada pihak yang mengatakan berapa banyak askar terbunuh dalam pertempuran.

Penganalisis mengatakan kepentingan strategik bandar rendah, tetapi Rusia bertekad untuk menduduki Begumoth dengan apa -apa kos.

Ukraine mengalami serangan udara segar apabila Tentera Udanya membunuh 13 bahan peledak dari selatan Rusia semalaman.

Tentera Udara berkata dalam kabel bahawa pasukan Rusia membunuh 15 drone Shahid Iran, di mana 13 dibunuh oleh pasukan Ukraine.

Menteri Pertahanan Rusia di Maripol

Menteri Pertahanan Rusia Sergei Shuigo melawat Maripol, bandar pelabuhan Moscow pada musim bunga lepas, yang diduduki oleh Moscow selepas pengepungan panjang.

Shuigo adalah salah satu daripada beberapa pegawai Rusia yang melawat timur Ukraine. Melawat bandar yang dimusnahkan dan memeriksa kerja pembinaan semula.

About admin

Check Also

Sekatan ke atas wanita Afghanistan amat mengecewakan: Bilawal

Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu: Menteri Luar Bilawal Bhutto Zardari berkata pada hari Rabu bahawa pemerintah Taliban …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dramacoold