Liga Super HBL Pakistan: Serangan Roy mengatasi banyak Babar kerana Gladiator terus hidup

Rawalpindi: Jason Roy, salah seorang pemukul paling berbahaya di dunia dalam kriket bola putih, memainkan babak yang dahsyat dalam musim semasa Liga Super HPL Pakistan. Sungguh ngeri Peshawar Zalmi, dia bersamanya apabila dia akhirnya tiba.

Mengejar sasaran Quetta Gladiators sebanyak 241 larian, kapten Babar Azam menjaringkan gol abad PSL pertamanya, tetapi Zalmi tidak dapat berbuat banyak dalam playoff.

Tetapi apa yang dilakukan Roy – 155 tanpa kalah daripada 63 bola – menyaksikan Gladiator terkeluar daripada liga dengan baki 10 bola di Stadium Kriket Pindi pada hari Rabu.

Ia adalah pengejaran terbesar dalam sejarah kejohanan dan Quetta 40 empat — 30 dan 10 enam — adalah yang paling banyak dalam perlawanan PSL.

Zalmi kini berada di dalam air panas kerana memenangi dua perlawanan sukar menentang Islamabad United dan Multan Sultans. Gladiator perlu memenangi perlawanan liga terakhir mereka menentang Sultan dan pihak Peshawar akan berharap untuk mengecewakan kedua-duanya.

Dengan Roy di kemnya, dia yakin dapat menyelesaikan tugas itu.

England mencecah 20 empat dan lima enam dalam cipnya, yang pertama adalah pukulan lempar kaki ke belakang menentang rentak Arshad Khan. Walaupun selepas pergi ke Royer, dia tidak putus.

Selepas Martin Guptill memecat Arshad untuk enam pasukan Gladiator pertama, pemutar Afghanistan, Roy Mujibur Rahman melintasi sempadan pada perlawanan pertama sebelum hujung jari. Potongan lingkaran.

Selepas pasangan itu mencecah tiga lagi empat pukulan menentang rentak Wahab Riaz, Roy kehilangan pasangannya Guptill dan menyerahkan pemain veteran itu wiket pertamanya pada perlawanan ketiga.

Kekalahan itu tidak memusnahkan Gladiators dan pemain boling pantas Jalmir Ismatullah Umarzai meledak dua merangkak pada perlawanan keempat dan Roy menyumbang gol sama.

Pada perlawanan keenam, 50-lebih kaki persegi Roy dan permainan kuasa 22-bola Arshad menyaksikan Gladiators berakhir dengan 88-1. Roy meledak dua lagi pukulan empat daripada Mujeeb pada pukulan ketujuh untuk mengatasi Gladiator melepasi 100.

Mujeeb meninggalkan boling pada pukulan ke-10 dan memukul pemain boling sederhana laju lengan kanan Roy, Aamir Jamal untuk enam pukulan pada pukulan ke-11. ? Wiket tengah

Wahab dibuang padang pada perlawanan ke-13 sebelum Mohammad Hafeez yang masuk menarik bola kencang ke arah tengah wiket.

Roy melengkapkan abad berganda menentang Umarzai dalam perlawanan seterusnya. Dia memainkan pukulan tanjakan terbalik untuk sempadan lain dari Amar dan pergi lama untuk enam.

Pada over pertama, Hafeez dan Arshad mencecah 4 fours, dalam over seterusnya, Wahab melakukan beberapa fours dan Badi Rai melakukan persembahan yang cemerlang.

Roy mengurangkan defisit kepada empat lagi untuk menjadikan markah tertinggi T20nya kepada 136 sebelum mencapai satu lagi sempadan di luar Hafeez (41 tidak keluar) sebelum masa tamat. Roy memukul jarak jauh Arshad di sempadan selama 6 larian.

Pertama, selepas memilih untuk memukul terlebih dahulu, Babar dan rakan pembukaannya Sim Ayub menyusun gandingan yang menyaksikan persembahan cemerlang daripada kedua-dua belah pihak. Pasangan pembukaan Zalmi mempamerkan pukulan klasik dan moden dalam perkongsian 122 bola 81 larian.

Sam telah dibuang padang dua kali dalam babaknya dan menjaringkan 74 larian daripada 34 bola dengan bantuan 5 enam dan 6 empat terhadap pemain boling Gladiators. Sementara itu, Babar menjaringkan 115 larian dalam 65 bola dengan bantuan 15 empat dan 3 enam.

 

Kapten Pakistan itu sudah berada dalam prestasi terbaik apabila Babar membuka dengan kad tandatangan menentang rentak Naseem Shah. Dia membuktikannya apabila pemain boling pantas itu menjatuhkan Eagle Khan dari pinggul dan memukul pemain muda itu dua kali untuk tiga merangkak.

Sam keluar terlebih dahulu selepas Naseem keluar pada perlawanan ketiga daripada Mohammad Hasan. Dwayne Pretorius membuka tangannya dengan sudu dayung selepas memukul enam.

Menjelang akhir permainan berkuasa, Zalmi mencatatkan 67-0, dengan Babar menghantar dua lagi sempadan melalui bahagian kaki dan penutup, dan Tarun Hasan menjaringkan larian tertinggi seterusnya.

Sam menunjukkan kehebatannya dalam putaran dengan menyapu dua sluggers dari Mohammad Nawaz.

Selepas permainan berkuasa, Babar, yang menjadi penonton di hujung sana, menjaringkan 50 di kepala Pretorius dan menggunakan kemahirannya untuk mencecah sempadan lain dari bola ketiga. Baca Kad Markah 110 Separuh -0 -0.

Sam sedang dalam perjalanan untuk mencari sempadan lain dan memainkan tanda dagangannya yang tidak kelihatan untuk enam apabila kapten Zalmi Amal kembali menyerang dan disambut dengan satu lagi pukulan penutup empat bola yang cemerlang.

Sim mendapat satu lagi penangguhan apabila dia memukul enam di atas sempadan kaki persegi dan menjatuhkan tangkapan, tetapi telah ditangkap kerana dia ditangkap oleh Pretorius. satu

Selepas mengetepikan Nawaz tinggi dan long-on pada perlawanan pertama, Babar membawa Zalmi kepada 200 pada perlawanan pertama melalui pemanduan perlindungan yang cemerlang dari Naseem.

Babar mencuba sekali lagi pada padang yang buruk. Enam (35 bola) (35 bola) 18) Pembaling pantas memukul dua lagi empat.

Papan markah

Peshawar Salmi:

Mod segi empat tepat dan penolakan RB4S6 SR

Sam Ayub C Nawaz B Pretorius 74 34 6 5 217.64

Babar Assam habis 115 65 15 3 176.92

Roman Powell 35 18 3 2 194.44 no

Tom Koehler Cotmore 7 3 0 1 233.33 no

Tambahan (LB-1, W-8) 9

Jumlah (2 wiket, 20 over) 240

Not to bat: Mohammad Haris, Haseebullah Khan, Aamir Jamal, Wahab Riaz, Azmatullah Umarzai, Mujeebur Rahman, Arshad Iqbal

Kejatuhan wiket: 1-162 (Sham), 2-224 (Babar)

Boling: Naseem 4-0-39-0, Amal 3-0-47-0 (2s), Hasan 4-0-57-0 (2s), Pretorius 4-0-40-1 (3s), Nawaz 3- 0-36-0, Hafeez 2-0-20-0

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dramacoold