Letupan di wilayah Balkh Afghanistan membunuh seorang, mencederakan 5

Ideologi yang wujud ketika Liga Super Pakistan (PSL) bermula kini sudah lenyap sama sekali. Tiada yang kalah dalam liga ini. Pakistan akan menang walau apa pun, jadi tiada siapa yang akan kalah di sini,” hujahnya. Tetapi ini tidak benar dalam sifat sukan kompetitif. Jika tidak ada yang kalah, tidak mungkin ada yang menang. Kali ini, ia tidak akan menjadi semua.

Kriket T20 telah memecahkan mitos lain bahawa kriket adalah permainan lelaki. Bentuk terkecil dipotong dengan kejam dan jahat kejam.

Kuarters tidak diberikan atau dituntut, dan tiada banduan disimpan. Ini bukan untuk mereka yang lemah hati. Ia adalah perniagaan yang memacu adrenalin tanpa tempat untuk bersembunyi, tiada masa untuk berehat, melembutkan atau melembutkan jika seseorang menjerit meminta darah di seberang garisan 22 ela.

Jadi persaingan dalam sukan bukan sahaja tidak dapat dielakkan tetapi bermanfaat dan jangan biarkan sesiapa memberitahu anda perkara itu. Apakah cara yang lebih baik daripada mengadu pemain paling berbakat terhadap satu sama lain menggunakan kecerdasan dan kemahiran mereka?

Permusuhan atau darah buruk antara francais terbesar liga Karachi Kings dan bintang terbesar liga Babar Azam telah menarik imaginasi negara sebelum bermulanya PSL 8. Ditanya mengenai pertelingkahan dengan bekas parti itu, Babar berkata: “Saya rasa [pertandingan] ini sepatutnya wujud. Ia menambahkan keterujaan PSL dan menjadikannya lebih menarik untuk berdepan saingan kami.” ”

Pemain boling pantas Karachi, Mohammad Amir percaya bahawa boling menentang pembangkang meningkatkan permainannya dan berkata bahawa cabaran seperti itu membantunya lebih fokus. Kenyataan lain dalam wawancara ini menjadi tajuk utama.

“Tugas saya adalah untuk mengambil wiket, jadi menghadap Babar atau ekor-ender adalah sama untuk saya,” kata Amir. Semangat bahagian pertama pernyataan itu betul tetapi bahagian kedua nipis.

Anda tidak perlu menjadi pakar bahasa badan untuk memberitahu betapa pentingnya pertarungan Babar dengan Amir untuk kedua-dua pemain. Dan budak lelaki itu adalah perjuangan selama berabad-abad.

Babur, seorang patriot, mengkhianatinya yang pernah menakluki semua. Amir adalah ahli sihir, pemakan, mungkin pembakar, kemarahan dan sihir, kemarahan dan hempedu.

Kriket mungkin permainan pemukul tetapi masih memerlukan sedikit masa untuk pemain boling menjadi cemerlang. Beberapa orang dalam kriket dunia boleh melukis seluruh muka pemukul seperti Babar, tetapi apabila Amir menghayunkan bola, lengkung halusnya mendarat pada pemukul Babar dengan ketepatan yang mematikan dan datang dalam jarak milimeter pemukul. Tetapi terkena pad. Babar mengambil 3 wiket bersama Aamir.

Pemukul terbaik dalam liga? Saya rasa berbakat.

Wiket ini akan menggembirakan kapten Kings, Imad Wasim, yang menegaskan bahawa beberapa pemain Karachi lebih berminat untuk meningkatkan statistik mereka daripada membantu pasukan meraih kemenangan pada edisi sebelumnya.

Imad menambah bahawa Karachi kini perlu bermain kriket moden kerana mereka tidak boleh melakukannya di bawah kepimpinan Babur lama. Seperti Amir, Imad menepati kata-katanya dan telah menjadi pemain yang hebat.

Purata pukulan yang tidak masuk akalnya sebanyak 179.5 dalam 100 over adalah kadar mogok terbaik kejohanan iaitu 174.27, di belakang hanya Colin Munro dan Riley Russo dalam kalangan pemukul dengan 200 lebih larian.

Ini adalah definisi prestasi yang memenangi perlawanan dalam kriket moden. Imad mengambil wiket kedua terbanyak untuk Karachi dan hanya lima pemain boling dalam liga mengambil wiket dengan ekonomi lebih baik daripada Imad.

Imad, Amir, Wasim Akram dan mereka yang berada di Kings End boleh menunjukkan apa yang mereka katakan dan lakukan sebelum perlawanan. Kadar mogok Babar tahun lepas adalah 118.68 yang buruk dan daripada lapan pemain pemukul Karachi yang telah bermain lebih daripada 50 bola tahun ini, hanya Haider Ali yang menjaringkan lebih sedikit larian.

Seperti semua Karachi, PSL 7 Babar adalah buruk dan kapten pasukan serta pemain terbaik telah dikritik. Babur mungkin telah menghadapi kritikan keras di pihaknya, tetapi ia adalah kritikan yang adil.

Kebodohan Karachi bukanlah untuk mengkritik Babur tetapi meraguinya. Babar mempunyai kadar mogok yang lemah tahun lepas, tetapi dalam tiga kempen terakhir kadar mogoknya ialah 115.51, 124.14 dan 132.53 – arah aliran menaik yang jelas. Tahun ini ialah 146.47. Tahun lepas ternyata menjadi pengecualian kepada peraturan ini — sesetengah kelas kekal dan ada yang tidak.

Dari wiket ini menentang Karachi, Babar menjaringkan 50, 115 dan 73 larian pada kadar serangan 164 dalam tiga babak. Dia kini sedang bernafas di leher Mohammad Rizwan untuk hatrik penjaring terbanyak itu.

Babar menjadi penjaring terbanyak Peshawar dalam kejohanan itu dengan markah 240 atau lebih. Walaupun Babar berminat untuk tidak mengendahkan tindakan tidak masuk akal yang menyaksikan dia tewas dua perlawanan, pasukannya sebenarnya menyerang kriket di kaki hadapan dengan pemukul.

Kapten Pakistan Sam Ayub, Haseebullah dan Mohammad Haris menewaskan tiga pemukul Pakistan yang benar-benar sensasi. Baca umur dan kadar mogok mereka: 169.78 dan 20 untuk Saeem Ayub, 160.46 dan 19 untuk Haseebullah dan 194.87 dan 21 untuk Harris.

Ahli sukan terbaik negara itu telah mengambil tiga daripada pemain terbaik negara di bawah sayapnya – seorang ibu berusia 28 tahun yang menjaga anak beruang di barisan hadapan. Dengan Karachi Kings telah mensia-siakan bakat terbaik mereka dalam Qasim Akram yang berusia 20 tahun tahun ini, pasukan tertua dalam liga itu berazam untuk melakukan sebaliknya.

Semasa pemerintahan Babur, kata-kata raja-raja tercerahkan, orang membakar dalam dan melakukan perkara-perkara aneh.

Tiada yang lebih baik daripada sapuan dayung Babur di Multan. Babar mungkin pemain pemukul biasa terbaik di dunia tetapi dia masih tidak dapat mencapai sempadan dalam semua arah seperti AB de Villiers, Virat Kohli dan Surya Kumar Yadav. Tambah pada fakta bahawa hayunan dan popnya boleh mencapai ketinggian yang luar biasa yang belum pernah dilihat dalam kriket overs terhad.

Badan pemikir Raja betul – Babar boleh melakukan lebih baik daripada bermain mogok pada 118 seperti tahun lepas. Babar nampaknya bersetuju dengan mereka dan tidak sabar-sabar untuk membuktikannya. Aamir, Imad dan Wasim Akram kini boleh mengatakan “Me Tum Se Kehna Da” yang paling tidak memuaskan dalam sejarah.

About admin

Check Also

Afghanistan akan menjadi tuan rumah Pakistan untuk siri T20 di Sharjah mulai 25 Mac

KABUL: Afghanistan mengumumkan pada Selasa bahawa ia akan menganjurkan tiga perlawanan Antarabangsa Twenty20 di Sharjah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dramacoold