Imran bersedia bercakap dengan COAS ‘untuk kepentingan Pakistan’

Panglima tentera berkata, jangan duduk dan bercakap memikirkan bahawa dia adalah musuh kita.
Jeneral Bajwa telah dikenakan mahkamah tentera kerana bercakap menentang Rusia.
Avas bimbang nyawanya dalam bahaya.
Jika keputusan turut memihak kepada PDM, PTI dijangka menang.
LAHORE: Ketua Tehreek-e-Insaf Pakistan Imran Khan berkata bahawa beliau bersedia untuk bercakap dengan Panglima Tentera Darat (COAS) Jeneral Asim Munir “dalam kepentingan negara” tetapi dalam nafas yang sama, “Penubuhan ((Penubuhan) ) COES) sudi bercakap dengan saya).

Bercakap kepada pemberita di kediamannya di Zaman Park pada hari Jumaat, bekas perdana menteri Khan berkata bahawa dia tidak berdendam terhadap penubuhan itu dan ketua tentera menggunakan dia sebagai musuh.

Menjawab soalan berhubung dakwaan rasuah terhadapnya dan isterinya, ketua PTI itu berkata beliau akan mencabar COAS untuk membuktikan sebarang kes rasuah terhadapnya atau isterinya. Tosaka juga menafikan rasuah dalam kes itu. “Jika saya tidak membeli jam tangan dan barangan lain tanpa membayar premium 50 peratus, orang lain akan membelinya di lelongan,” hujah Khan.

Bekas perdana menteri itu berkata bahawa dia masih berhubung dengan Putera Mahkota Saudi Mohammed bin Salman.

Dia menuduh bekas Panglima Tentera Darat Qamar Javed Bajwa menikamnya di belakang. Beliau berkata, walaupun selepas tamatnya kerajaan PTI, beliau bercakap dengan Jeneral Bajwa mengekalkan kepentingan negara di barisan hadapan dalam konspirasi peralihan kuasa. “Walaupun Jeneral Bajwa mahu menghancurkan saya,” dakwanya.

“Jika ada yang menyangka saya akan tunduk, saya tidak akan pernah tunduk,” katanya.

Khan, yang sebelum ini menggesa siasatan dalaman tentera terhadap Jeneral Bajwa, menuntut bekas ketua tentera itu dihadapkan ke mahkamah tentera kerana ucapannya yang anti-Rusia.

Menjawab soalan mengenai ancaman terhadap nyawanya selepas dihadapkan di mahkamah Islamabad, ketua PTI itu berkata selepas menerima maklumat mengenai dakwaan rancangan itu, dia terpaksa pergi ke ibu negara melalui jalan darat pada tengah malam untuk diputuskan mahkamah. Siasat dan tangkap dia. Pindahkannya dari Lapangan Terbang Islamabad ke Wilayah Balochistan.

“Saya dalam bahaya daripada mereka yang mahu melindungi saya,” katanya.

Encik Khan berkata bahawa nama 5 orang termasuk Perdana Menteri dan Menteri Dalam Negeri semasa telah disebut dalam kenyataan video. Jika apa-apa berlaku kepada mereka, saya akan meninggalkan parti. Beliau berkata bahawa pita ini disimpan dengan selamat di negara luar.

Ditanya mengenai hubungannya dengan bekas Ketua Menteri Punjab Chaudhry Pervez Elahi, yang baru-baru ini meninggalkan Liga Muslim (Q) untuk menyertai kepimpinan PTI, Encik Khan berkata penubuhan itu mengasingkan Elahi.Cuba bertenang. Sambil memberi jaminan kepada PTI bahawa dia tidak akan mengkhianati sesiapa, Presiden menegaskan, “Ini giliran saya untuk menunjukkan kesetiaan saya kepadanya.”

“Kuasa tidak memahami politik,” kata Khan.

“Punch memihak kepada PDM”

Merujuk kepada permintaan untuk pilihan raya umum di Khyber Pakhtunkhwa dan Punjab disebabkan oleh perbelanjaan negara yang semakin berkurangan, pemimpin PTI itu mencadangkan “pilihan raya umum di seluruh negara akan menjimatkan wang”. Beliau melahirkan keyakinan bahawa partinya akan memenangi pemilihan Panchto walaupun mendapat sokongan parti PDM.

Ditanya sama ada calon ketua menteri Punjab telah diputuskan dengan mengambil kira pilihan raya kecil yang akan datang, pemimpin PTI itu berkata, “Jika nama itu diputuskan pada peringkat ini, akan berlaku pertumpahan darah.” “Wanita telah dipilih ke kerusi tertentu dan mahu menjadi Ketua Menteri Punjab.

Dan, Disiarkan pada 4 Mac 2023

About admin

Check Also

Segelintir anasir sesat tidak mampu menggoyahkan tekad rakyat Balochistan: COAS Munir

Panglima Tentera Darat (COAS) Jeneral Asim Munir berkata pada hari Khamis bahawa “beberapa elemen sesat” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dramacoold