ICC Rasmi ‘Menghargai’ Polis Rawalpindi untuk Keselamatan PSL

Rawalpindi: Seorang wakil Majlis Kriket Antarabangsa pada hari Isnin memuji pengaturan keselamatan yang dibuat oleh Polis Rawalpindi untuk keselamatan kriket yang mengambil bahagian dalam perlawanan Liga Super Pakistan.

Pegawai ICC, David Shenier juga menyeru Pegawai Polis Bandar Syed Khalid Mehmood Hamdani untuk mengkaji semula pengaturan keselamatan Liga Super Pakistan. Encik Rawalpindi memuji “Pengaturan Keselamatan Terbaik” oleh Polis Rawalpindi untuk memastikan keselamatan semasa perlawanan PSL. Shanier memuji.

Jurucakap polis mengatakan bahawa CPO Hamdani bertemu dengan pegawai keselamatan ICC semasa mengkaji tanggungjawab keselamatan PSL. “Saya melihat langkah -langkah keselamatan untuk pemain antarabangsa,” kata seorang jurucakap, memetik CPO.

Sementara itu, polis Rawalpindi menyiarkan video di Twitter yang menunjukkan perbualan antara pegawai polis dan pegawai ICC. PSL berkata CPO adalah “melakukan kerja yang baik” dari segi keselamatan. Polis Rawalpindi, yang diketuai oleh CPO Syed Khalid Hamdani, memastikan keselamatan yang ketat untuk menjadikan acara itu selamat dan menyeronokkan untuk semua, “Pemegang rasmi memetik seorang pegawai keselamatan.

CPO berkata mereka telah memastikan aliran lalu lintas sepanjang perlawanan.

CPO Hamdani memberitahu Dawn bahawa semua sumber digunakan untuk memberikan keselamatan penuh kepada pemain yang mengambil bahagian dalam PSL.

Lebih daripada 5,000 anggota polis, termasuk pasukan elit dan pasukan lumba -lumba, telah digunakan untuk keselamatan perlawanan PSL. Semasa lawatan ke tanah, Encik. Hamdani sendiri bertemu dengan pegawai polis dan memuji mereka atas tugas mereka dengan jujur.

Polis diarahkan untuk mengkaji semula tugas -ke -titik dan menjalankan program dengan selamat. Beliau berkata bahawa Prosedur Operasi Standard Keselamatan (SOP) perlu dilaksanakan dengan semua kos.

CPO berkata bahawa polis trafik tambahan telah dikerahkan di jalan raya untuk memudahkan orang awam semasa permainan dan ‘trafik terkawal’ telah dikekalkan bersama dengan langkah -langkah keselamatan.

Sebaliknya, polis trafik bandar membuat pengaturan khas untuk mengambil pasukan dari hotel ke stadium kriket. Pengaturan juga telah dibuat untuk mengalihkan trafik dari Faizabad ke Aro Road. CTO berkata bahawa kenderaan telah dialihkan sementara ke laluan alternatif untuk mengekalkan trafik biasa semasa pergerakan pasukan kriket. Semasa perlawanan kriket, jalan dari Double Road Chowk ke Ninth Avenue telah disekat sepenuhnya.

Terdahulu, Pegawai Polis Zonal Rawalpindi (RPO) Syed Khurram Ali melawat Stadium Cricket dan mengkaji semula pengaturan keselamatan.

Keselamatan perlawanan PSL dituduh merosakkan kualiti makanan pada anggota polis. Pada masa yang sama, RPO mengarahkan pegawai polis yang bersangkutan untuk mengambil tindakan terhadap mereka yang menyediakan makanan kepada polis.

Ia diterbitkan pada 7 Mac, 2023.

About admin

Check Also

Tokoh ‘paling berkuasa’ bersekongkol menentang saya, dakwa Imran

LAHORE: Ketua Tehreek-e-Insaaf Pakistan Imran Khan pada hari Jumaat mempersoalkan siapa orang yang “paling berkuasa” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dramacoold