Britain untuk membuat undang -undang untuk pengusiran Swift pencari suaka

London: Kerajaan Konservatif British (hari ini) akan memperkenalkan rang undang -undang baru pada hari Selasa untuk memudahkan untuk menangkap dan mengusir sebagai pelarian yang memasuki negara secara haram di atas kapal kecil.

Walaupun janji -janji untuk mengetatkan kawalan sempadan Brexit, UK telah menyaksikan peningkatan pesat dalam kemasukan, yang merupakan rekod 45,000 rekod tahun lepas, yang meningkatkan tekanan ke atas Perdana Menteri Rishi Sink untuk menangani keadaan.

Rang undang -undang yang diterbitkan pada hari Selasa, juga termasuk langkah -langkah untuk menangkap dan mengusir pendatang yang memasuki negara secara haram, Daily Mail dilaporkan pada hari Isnin.

Menurut mel, terdapat “senyap” dalam undang -undang yang membatalkan mereka yang datang dari bot kecil untuk tuntutan suaka.

Kerajaan mahu menghantar sekurang -kurangnya beberapa pelarian ke Rwanda, yang berlaku tahun lepas, tetapi gagal melaksanakannya memandangkan cabaran undang -undang. Tetamu haram diharamkan daripada kembali ke UK.

Setiausaha Rumah Sola Breverman pada hari Ahad mempertahankan undang -undang baru, mengatakan bahawa Britain harus “menghentikan bot”.

Jika anda datang ke sini secara haram, anda harus ditangkap dan diusir secepat mungkin.

“Undang -undang kami adalah mudah dalam tujuan dan permohonan kami – satu -satunya cara untuk selamat dan sah di UK.”

Ia diterbitkan pada 7 Mac, 2023.

About admin

Check Also

Sekatan ke atas wanita Afghanistan amat mengecewakan: Bilawal

Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu: Menteri Luar Bilawal Bhutto Zardari berkata pada hari Rabu bahawa pemerintah Taliban …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dramacoold