Biden telah membuang kanser kulit, doktor mengatakan tiada lagi rawatan diperlukan

Tumor kulit yang dikeluarkan dari dada Presiden AS Joe Biden pada Februari adalah untuk karsinoma sel basal, sejenis kanser kulit yang biasa, dan tidak memerlukan rawatan, kata pakar perubatan Rumah Putih Kevin O’Connor pada Jumaat. .

Doktor Rumah Putih berkata dalam surat bahawa semua tisu kanser berjaya dikeluarkan dan jika tapak itu sembuh, Biden akan terus memantau kulit sebagai sebahagian daripada penjagaan kesihatannya yang berterusan.

Bulan lalu, doktor mengisytiharkan Biden yang berusia 80 tahun sihat dan ‘cergas untuk bertugas’ selepas pemeriksaan fizikal. Katanya, ketika itu luka kecil dikeluarkan dari dada dan dihantar untuk biopsi.

O’Connor menyatakan dalam surat itu bahawa lesi karsinoma sel basal tidak merebak atau bermetastasis.

Kesihatan Biden sedang dipantau dengan teliti ketika dia bersiap untuk bertanding untuk penggal kedua pada 2024. Walaupun presiden masih belum mengumumkan hasratnya secara rasmi, isterinya, Jill Biden, telah berkata dia merancang untuk bertanding.

Satu perkara yang menjadi pertikaian di kalangan Demokrat ialah sama ada Biden — sudah pun presiden tertua Amerika — harus menjadi calon parti itu.

Sesi tiga jam bersama doktor Biden pada Februari di Pusat Perubatan Tentera Nasional Walter Reed di pinggir bandar Washington di Bethesda, Maryland, merupakan pemeriksaan kedua beliau sejak memegang jawatan pada Januari 2021.

About admin

Check Also

Sekatan ke atas wanita Afghanistan amat mengecewakan: Bilawal

Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu: Menteri Luar Bilawal Bhutto Zardari berkata pada hari Rabu bahawa pemerintah Taliban …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dramacoold