Afghanistan akan menjadi tuan rumah Pakistan untuk siri T20 di Sharjah mulai 25 Mac

KABUL: Afghanistan mengumumkan pada Selasa bahawa ia akan menganjurkan tiga perlawanan Antarabangsa Twenty20 di Sharjah akhir bulan ini dalam siri dua hala pertama antara negara jiran.

Lembaga Kriket Afghanistan (ACP) telah mengumumkan bahawa mereka akan memulakan musim domestik mereka dengan siri menentang Pakistan.

Musim di tempat sendiri antarabangsa Afghanistan 2023-24 akan bermula dengan siri Antarabangsa T20 tiga perlawanan menentang Pakistan di Sharjah pada 25, 27 dan 29 Mac, kata siaran ACB.

Afghanistan sepatutnya bermain perlawanan antarabangsa sehari menentang Australia pada Mac tahun ini, tetapi Cricket Australia (CA) enggan bermain kerana penderaan wanita di negara yang dilanda perang itu.

CA telah menolak untuk menganjurkan perlawanan Ujian menentang Afghanistan pada November 2021 atas sebab yang sama.

Presiden ACP Mirwaiz Ashraf mengalu-alukan keputusan untuk bermain untuk Pakistan.

Kami menghargai keputusan Lembaga Kriket Pakistan untuk menentang Afghanistan pada bulan Mac. Ashraf dalam satu kenyataan berkata ini adalah satu kejayaan besar untuk negara jiran.

Afghanistan telah bermain tiga Twenty20 International dan empat ODI menentang Pakistan – tiada satu pun daripada mereka menang – tetapi ini adalah siri dua hala pertama antara kedua-dua negara.

Wartawan sukan kami di Lahore melaporkan: Sementara itu, Pemangku Pengerusi BPA Najam Shetty mengalu-alukan siri ini.

“Saya teruja untuk memainkan siri T20 Pakistan vs Afghanistan akhir bulan ini di sebuah bandar yang mempunyai populasi ekspatriat yang besar dan pemain kriket dari kedua-dua negara sentiasa menyokong,” kata Shetty menerusi kenyataan akhbar PCB. are.” Semuanya dipotong.”

Diterbitkan pada 8 Mac 2023 Pagi.

About admin

Check Also

Tokoh ‘paling berkuasa’ bersekongkol menentang saya, dakwa Imran

LAHORE: Ketua Tehreek-e-Insaaf Pakistan Imran Khan pada hari Jumaat mempersoalkan siapa orang yang “paling berkuasa” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dramacoold